duminică, 3 mai 2015

Mișcarea Civică TINERII MOLDOVEI 16 mai 2015

http://tinerii.md/top-3-licee-din-chisinau-merg-in-excursie-in-romania

Mișcarea Civică TINERII MOLDOVEI adresează un apel tuturor elevilor, profesorilor și directorilor de instituții pre-universitare! La 16 mai 2015, este necesar ca  împreună să ieșim  în stradă pentru a comemora această dată tragică în istoria noastră. Au trecut ani buni de când liceele din Chișinău nu s-au mai manifestat în mod organizat pentru apărarea valorilor și identității naționale, ACUM este momentul să o facă.
Cu această ocazie, vom vedea care sunt cele mai active școli din Chișinău și vom organiza pentru toți elevii acestor instituții excursii și tabere de vară în România în luna iulie. Vrem să aducem cât mai mulți liceeni peste Prut, pentru ca ei să vadă bogățiile Țării - la care nu au acces din cauza unui hotar nedrept fixat de peste două secole.
Printr-un program separat, vom aduce în România în august și profesorii/conducerile acestor instituții, care își dovedesc vrednicia prin creșterea și lansarea în societate a unor generații de tineri integri.
Pentru a fi unul dintre cele 3 licee de top care participă la programul nostru, fiecare instituție trebuie să fie prezentă la manifestația din 16 mai cu un banner mare pe care să fie scrisă denumirea școlii și să prezinte organizatorilor o listă cu toți participanții din liceul respectiv. Organizatorii vor aprecia concordanța dintre mărimea grupului din dreptul bannerului și acuratețea listelor prezentate. Elevii din liceele cu cei mai numeroși participanți vin CU TOȚII în România.
La 16 mai 2015, ora 14.00 va avea loc o manifestație amplă în Piața Marii Adunări Naționale, marcând astfel 203 de la primul Rapt al Basarabiei. La această dată în 1812, în urma unui război ruso-turc, imperiul țarist a anexat partea de Est a Moldovei Istorice situate între Prut și Nistru, denumind-o mai târziu – Basarabia. Considerăm că acest eveniment istoric a determinat o evoluție nefirească a societății din aceste ținuturi, marcată de stagnare și neputință. A fost o consecință naturală a ruperii moldovenilor din Basarabia de procesul de formare a națiunii moderne românești, în epoca în care toate popoare europene avansate formau state – națiuni.
TINERII MOLDOVEI cred că ar fi bine să conștientizăm cu toții că situația actuală dezastruoasă în care se află societatea noastră este o consecință a celor două secole de stăpânire (directă sau indirectă) a imperiului rus în Basarabia și că „nu se poate construi o entitate statală pe o palmă de pământ care nu a avut experiența autoguvernării” (Ana Guțu). Indiferent de clasa politică sau de elita economică pe care o vom avea, Rep. Moldova nu va fi niciodată un stat al bunăstării sociale, deoarece s-a născut din minciună
Această nedreptate poate fi reparată prin Unirea cu România și revenirea teritoriului dintre Prut și Nistru pe făgașul firesc al dezvoltării sale istorice. Unirea ar pune capăt jafului și fărădelegilor care au azi loc nestingherit în Rep. Moldova. Dar putem reuși acest lucru doar uniți și doar în stradă! 16 mai, ora 14.00, PMAN, Aducem Dreptatea prin Unire!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu